Premijerka Brnabić: “Đilas je zamolio predsednika Republike za sastanak – Nisu oni ovce čuvali zajedno”

|

Ana Brnabić, premijerka tehničke Vlade republike Srbije izjavila je danas da ne vidi ništa loše u tome ako u narednom mandatu ne bude na funkciji premijera, ali je poručila da svakako ostaje u Srpskoj naprednoj stranci.

“Ne vidim zašto ljudi na taj fatalistički način gledaju na te stvari. Promena je prirodan proces”, rekla je Brnabić televiziji Hepi.

Ona se založila za nove izbore u Beogradu, a nije ni protivnik novih parlamentarnih izbora.

Govoreći o političkom susretu Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa radi rešavanja izborne krize u Beogradu, Brnabić je ocenila da to nije sastanak “kao da su oni ovce čuvali zajedno”, nego je lider Stranke slobode i pravde “zamolio predsednika Republike za sastanak”.

“Predsednik svih građana je prihvatio taj sastanak”, pojasnila je Brnabić i napomenula da je Đilasova stranka slobode i pravde postala parlamentarna.

Objašnjavajući zašto je za nove gradske izbore, ona je, kao poverenik SNS za Beograd, istakla da bi to bio najbolji način da glasači vide kako opozicija ulazi u neprincipijelne koalicije, “samo ne bi li bili protiv SNS i Vučića i na taj način se dokopali vlasti”.

“Oni nemaju zajednički imenitelj. Drago mi je da su pokazali svoje pravo lice, oni nijedan princip ni moral nemaju”, ocenila je Brnabić, pa se osvrnula na Vučićeve protivkandidate na predsedničkim izborima:

“Niko od protivkandidata na predsedničkim izborima još nije čestitao Vučiću na ubedljivoj pobedi. To je osnovna pristojnost. Sramotno je da nisu čestitali, to je primer nedostatka osnovne političke kulture i osnovne kulture. To je odvratan primer političke nekulture”, ocenila je premijerka Brnabić.

Izvor: nova.rs