Predsednik Vučić pred poslanicima: “Izneću sve najgore što čeka Srbiju i ništa neću prećutati”

|

Poslanici Skupštine Srbije danas počinju novu vanrednu sednicu na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Izveštaj je poslanicima podnela vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju kao i Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini. Sednica je počela u 10 časova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da svrha skupštinske sednice na kojoj učestvuje nije da se prebaci odgovornost na parlament i građane, već da kao predsednik otvoreno kaže koji su izazovi pred Srbijom i šta predstoji srpskom narodu.

“Dolazim iz osećaja dužnosti da kažem šta se događa, da građani mogu da procene kakve su posledice naših postupaka a i šta je to za šta se borimo. Ukazaću na sve najlošije tačke francusko- nemačke inicijative i neću ništa da sakrijem, jer hoću da budem odgovoran i pošten”, rekao je Vučić pred poslanicima.

On je dodao da u vezi sa francusko nemačkim planom “za odluke biće vremena”, kao i da ne sme da iznese ceo plan, ali da će izneti “sve ono što je najgore za Srbiju”. Predsednik Srbije je rekao da pitanja o Kosovu traju više od 600 godina, a da nema pravih odgovora te da se “ne zna da li je mit postao stvarnost, ili stvarnost stvorila mit”, kao i da se ne zna “gde je izlaz”.

Vučić je dodao da je važnije od svega da se razumeju okolnosti, istorijski trenutak i vremenski okvir u kojem se ovo dešava, te da će poslanicima ispričati šta se dešavalo poslednjih godina.

Izvor: kurir.rs