Predsednik Srbije najavio dvocifreno povećanje penzija, ali i rast plata – uskoro još jedno veliko povećanje

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovai je sinoć u emisiji “Ćirilica” na TV Happy gde je najavio dobru vest za penzionere, ali i ostale građane.

– Veoma veliko povećanje penzija će biti ponovo. Svakako dvocifreno, pre kraja godine, u junu ćemo moći da sagledamo i da vidimo da li ćemo moći od oktobra, novembra ili decembra, u zavisnosti od situacije. I to neće biti 10 posto. Biće penzioneri vrlo zadovoljni – naveo je predsednik Srbije i dodao:

– Plate će i dalje da rastu, do kraja 2025. godine prosečna penzija u Srbiji biće 450 evra. To će biti ukoliko ne budemo sprečeni nekim drugim problemom, a ti problemi mogu da budu samo politički.

Naš problem, kako kaže, jeste to što živimo u prošlosti.

– Svakog 1. septembra kukamo kako nam je težak ranac, a više i ne nose ranac. Niko ne radi za 250 evra, minimalac je 370 evra, ali je ostala mantra o 250. Ljudi ne vide kako se stvari menjaju oko njih. Pogledajte kako izgleda aerodrom. Za Dan oslobođenja 20. oktobra otvaramo glavnu železničku stanicu. Menja se Srbija, a mi živimo u prošlosti i ne možemo da se oslobodimo mantri na koje smo navikli… – rekao je Vučić.

Izvor: kurir.rs