Poznato šta je prethodilo krvoproliću u školi u Lukavcu: Roditelji se danima plašili scenarija iz Beograda

|

Učenik koji je jutros pucao u nastavnika engleskog u Lukavcu, jer je izbačen iz škole, nedeljama je najavljivao da će se osvetiti.

Javnost u BiH zaprepašćena je informacijom o pucnjavi u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” kad je učenik došao sa pištoljem i upucao nastavnika engleskog jezika, koji se nalazi u teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Maloletnik (15) je navodno odavno poznat po neprimerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja je nedavno prebačen u drugu školu. Zbog toga je javno počeo da govori da sprema osvetu, ali svi nadležni su se oglušili.

Dino Osmanović, političar iz Lukavca, je nakon krvoprolića objavio prepisku i upozorenja koja je pisao upravo zbog pretnji učenika.

– Ovo je poruka od 22. maja 2023. godine kad sam nakon saznanja da učenik preti da će se osvetiti nakon što su ga prebacili iz škole tražio informaciju da vidim da li smo se opametili ili preduzeli nešto da nam se ne dogodi Beograd, ali nažalost nismo – objavio je Osmanović.

On je dodao da je upucani nastavnik otac dvoje dece.

– Desilo se da je nedužan čovek stradao, neko reče da nisu stradala deca i da nema panike, ali ja kažem da je nažalost stradao otac dvoje dece i da ima panike. Ima potrebe za panikom sve dok ne odgovaraju nesposobni kadrovi iz MUP i tužilaštva. Možda tada dođemo pameti i počnemo da učimo na tuđim greškama. I da. Na moje pitanje upućeno MUP nisam dobio odgovor već samo poziv putem vajbera uz reči da su preduzeli sve radnje i da je sve pod kontrolom odnosno da ne mogu dati više informacija jer se radi o maloletnoj osobi. Verovao sam sistemu, ni sam ne znam zašto – napisao je Osmanović.

Inače, u pucnjavi je teško povređen nastavnik Nedim Osmanović, sin nekadašnjeg poslanika SDA u Parlamentu BiH Ismeta Osmanovića i bratanac potpredsednika SDA Fadila Osmanovića.

Osmanović je za N1 potvrdio da je reč o njegovom sinu.

– Istina, radi se o mom sinu, Nedim je profesor engleskog jezika i pomoćnik direktora. Operacija još traje. Doktori su mi rekli da je u stabilnom stanju -kazao je Osmanović.

Maloletnik je nakon krvavog pita uhapšen.

Izvor: kurir.rs