Poskupljuje usluga čuvanja dece: Od 1. januara bebisiterke dižu cenu – biće skuplje skoro 10 000 dinara

|

Plate dadilja beogradskog “Bebi servisa” u narednoj godini biće povećane za sedam odsto. Takođe, od 1. januara važi novi cenovnik za 113 korisnika ove usluge. Tako će roditelji, za osam sati čuvanja jednog deteta, umesto dosadašnjih 43.685 ubuduće plaćati 52.085 dinara.

Iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu objašnjavaju da je povećanje iznosa usluga “Bebi servisa” za sledeću godinu u skladu sa republičkim odlukama.

“Novi cenovnik usklađen je sa republičkom promenom iznosa minimalne zarade, povećanjem plata za 2022. i isplatom toplog obroka koji, promenom Zakona o radu više nije uključen u zaradu”, saopštili su iz nadležnog gradskog Sekretarijata.

Dakle, bebisiterkama će plate biti povećane i dobijaće topli obrok uz zaradu. Te cene stupaju na snagu od 1. januara i svih 113 korisnika o tome je blagovremeo obavešteno.

Usluge dadilje koja brine o jednom detetu šest sati umesto dosadašnjih 40.340 ubuduće će se plaćati 48.740 dinara. Četvoročasovno angažovanje dadilje dosad je koštalo 28.435, a od naredne godine povećava se na 36.835 dinara.

Izvor: novosti.rs