Podneta tužba protiv dečaka ubice i njegovih roditelja: Ovo su zahtevi porodica žrtava iz Ribnikara

|

Roditelji i ostali članovi porodica žrtava masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” danas su uložili tužbu u odnosu na porodicu dečaka (14) koji je 3. maja počinio zločin i lišio života svoje vršnjake kao i čuvara škole.

“Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca. Tuženi su i maloletnik i majka i otac. Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku”, ispričao je izvor Kurira i dodao:

“Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica”.

Pitanje je koji će ishod postupka pokazati da li će se sa tužbenim zahtevom uspeti i u kom delu, a i u kojem iznosu. U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništu, a to je da je ona blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

U njenom vlasništvu su stambeni objekti, zemljišta kao i automobili. Parnični postupak vodio se samo protiv majke dok se protiv oca vodi krivični postupak u skladu sa kojim su prema njemu i njegovoj imovini donošene privremene mere.

Izvor: espreso.co.rs