Počastite se na Veliku Gospojinu, riba pečena ispod folije preporučuje se i onima koji nisu postili (RECEPT)

|

Završio se kratak dvonedeljni post, koji po strogosti dolazi odmah posle Vaskršnjeg posta.

Ako ste istraživali zanimljive posne recepate i posvetili se kuvanju, sigurno ste ga lako izgurali. Sada je došlo vreme da se počastite na praznik Uspenja Presvetle Bogorodice sa ovim preukusnim zdravim jelom.

Naravno, preporučuje se i onima koji ne poste jer je izuzetno zdravo, a evo i recepta za ovu preukusnu ribu pečenu ispod folije:

SASTAV: 2 veće ili 4 manje ribe prema izboru, 2 glavice crnog luka, 2 limuna, 3 paradajza, 3 čena belog luka, 1 šaka sveže mirođije, maslinovo ulje, so, biber.

PRIPREMA:

Očišćenu ribu, posolite i dodajte biber po ukusu, pa je poređajte u pleh ili u tepsiju koju ste premazali maslinovim uljem. Upalite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna greje, ako su ribe veće, napravite nožem nekoliko reza na njima i u njih sipajte malo maslinovog ulja.

Na svaku ribu stavite nekoliko kolutova očišćenog crnog luka i dva – tri koluta limuna. Pospite je iseckanom mirođijom i onda oko nje i na nju stavite kolutove paradajza. Kada ste pripremili ribu, prekrijte je folijom i stavite da se peče 20 minuta. Skinite foliju kad istekne 20 minuta i ostavite ribu još malo u rerni, uz prelivanje sokom iz pleha ili tepsije.

Pre posluženja, stavite na ribu naseckani beli luk.

Savet plus: Umesto mirođije, možete da koristite i ruzmarin, peršun ili bosiljak. Na ovaj način možete pripremiti i kotlete od ribe, trebaće samo nešto kraće da se peku u rerni.

Prijatno!

Izvor: kurir.rs