Pilić podržao Novaka: “Čestitam Nadalu, ali trofej nema nikakvu težinu bez Đokovića”

|

Rafael Nadal je savladao Danila Medvedeva i tako osvojio svoj 21. Grend slem u karijeri. Međutim, legendarni teniser Nikola Pilić je istakao za hrvatski “Indeks”, da ovaj trofej “nema težinu bez Novaka”. Pilić je objasnio i šta je po njemu prevagnulo u meču između Nadala i Medvedeva, te zašto i kako je Španac odneo pobedu.

“Nadal je u trećem setu uhvatio svoj ritam, igrao je puno bolje, podigao je nivo igre, dok je Medvedev fizički pao i u četvrtom i petom setu je jedva hodao. Nadal je bio svežiji i mnogo fizički pripremljeniji od Medvedeva i kako se meč bližio kraju, jasno je bilo da će otići na Špančevu stranu”, objasnio je Pilić.

Takođe, zanimljiva je njegova izjava o činjenici da je Novak deportovan pre samog početka turnira. Naime, Pilić smatra da je priča nepotpuna bez Đokovića.

“Nadalu čestitam od srca, ovo što je napravio ima svoju težinu, ali ovo nije pravi trijumf kad je osvojen bez najboljeg igrača sveta. Neke stvari u ATP-u se moraju pod hitno menjati, ATP mora, a to je rekao i Džon Mekinro, titule na Grend slemu nagrađivati s 3000 bodova, a ne s 2000 kao što se danas radi”, objašnjava legendarni teniser i dodaje:

“Kako je moguće da igrač, koji je u jednoj kalendarskoj godini osvojio tri Grend slema i igrao finale četvrtog za istorijski kalendarski Grend slem, izgubi prvo mesto posle prvog u narednoj godini? Da je Medvedev osvojio Australiju, to bi se dogodilo. To je nedopustivo i to se mora menjati”, smatra Nikola Pilić.

Izvor: telegraf.rs/sport