Penziju možete podići i unapred: Ukoliko vam zatreba novac potrebno je da uradite samo jednu stvar

|

Kada penzioneru novac zatreba nekoliko dana ranije pre zvanične isplate penzija, u mnogim bankama može da iskoristi opciju „penzija unapred“.
Ova usluga se odobrava na određeni period, od 12 ili 24 meseca u zavisnosti od toga kakav se ugovor sklopi. To pravo se odobrava korisnicima tekućih računa koji imaju redovan mesečni priliv i koji uredno izmiruju svoje obaveze prema Banci.

Svima koji se opredele da im se isplata penzija obavlja korišćenjem usluge “Penzija unapred” i o tome potpišu ugovor sa bankom, dinamika uplate se pomera unapred u odnosu na stvarni datum uplate, u zavisnosti od kategorije penzionera.

Ova usluga je besplatna, a prijavljivanje za uslugu isplata penzija unapred je veoma jednostavno i brzo i obavlјa se na šalteru bilo koje ekspoziture. Za sklapanje ugovora dovoljni su lična karta i bankovna kartica, a nakon što ugovor istekne, može se dodatno produžiti.

Mnogi naši najstariji sugrađani koji svoje penzije primaju na bankovni račun koriste ovu uslugu i tako dođu do novca ranije od ostalih, a time i izbegavaju gužve u bankama koje se stvaraju na zvaničan dan isplate penzija.

Izvor: penzionisani.rs