Paprene cene na Kopaoniku: 2 šolje čaja kao kilogram svinjetine – Devojka pokazala račun iz kafića, ljudi u neverici

|

Dok traje sezona – od decembra do kraja marta – planina Kopaonik puna je turista, a kafići koji su na dobrim lokacijama imaju visoke cene, čak i u odnosu na Beograd. To je na svom džepu osetila i jedna devojka koja je na društvene mreže postavila račun iz kafića na Kopaoniku.

U oči odmah upadaju prilično visoke cene, ali kada vidi celokupan ceh, čovek je prosto radoznao da pogleda račun još jednom, da vidi šta je sve naručeno. Kako je u opisu objave prokomentarisala devojka, u pitanju je “samo topla voda”, aludirajući na čaj, ali ako se uzme u obzir da je ugostiteljstvo na Kopaoniku sezonski posao, mogu se razumeti i visoke cene.

Za sumu koju je devojka izdvojila u kafiću, mogla bi da sebi i još jednoj osobi priušti dobar ručak u prestonici. Račun je izazvao brojne komentare na društvenim mrežama.

Inače, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (pet ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu – ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čitavih 1.000 dinara, pa se isplati prošetati.

Izvor: mondo.rs