Ovde pivo i espreso koštaju samo 120 dinara – Možete ručati za 1.000, ali gosti ipak imaju jednu zamerku

|

Dok inflacija ozbiljno uzima maha, pojedini lokali u Vlasotincu uspevaju da održe povoljne cene. Konkretno, espreso i pivo 0,33 l tamo koštaju 120 dinara, a većina gostiju zamera jednom ugostiteljskom objektu što ne kuva domaću kafu.

“Rođena sam u ovom gradu, ali sam se odavno odselila u Beograd. Posle toliko vremena došla sam da obiđem svoj grad. Ima dosta novina i grad je zaista sređen. Popodne smo otišli da popijemo kafu i to u nekom, po meni, novijem kafiću u centru grada.

Gde god da odem u kafić ili restoran obavezno poručim domaću kafu i nikada do sada nisam doživela ovu neprijatnost. Dolazi konobar i kaže da ne kuvaju domaću kafu. Gledam u neverici cenovnik i zaista nema domaće kafe. Besna poručim sok i nastavim razgovor sa prijateljima koji žive dole i koji su bili u čudu zbog njegovih reči”, ispričala je jedna Vlasotinčanka i dodala:

“Međutim, kada sam malo bolje zagledala kartu pića videla sam da su cene i više nego korektne. Sve je prejeftino što me prijatno iznenadilo. Na primer espreso je samo 120 dinara, dok je sa mleko 130. U Beogradu nema espresa ispod 200 dinara. Ono što verujem da mnogi poručuju je pivo koje opet košta samo 120 dinara”, rekla je devojka.

“U kafani još uvek možeš da jedeš za 1.000 dinara i da dobiješ sve. Dok sam još živela dole kafa je bila 50, 60 dinara, ali ni 120 dinara nije skupo. Jedina zamerka mušterija je, eto, što ne kuvaju domaću kafu, a svega ostalog i te kako ima i to za male pare”, dodaje Vlasotinčanka koja više ne živi u rodnom mestu.

Izvor: espreso.co.rs