Ovde je zapaljen auto kojim je oteta Vanja: Telo nađeno u blizini, ali jedna stvar još uvek nije otkrivena

|

Ekipa Telegrafa nalazi se u ataru makedonskog sela Brazda, gde je pronađen zapaljen automobil kojim je pre nedelju dana oteta Vanja Gorčevska. Telo devojčice nađeno je u nedelju zakopano u blizini.

Na njivi su vidljivi tragovi zapaljenog automobila, a na fotografijama se vide ostaci paljevine. Do ovog mesta vodi zemljani put i za njega zna samo nekoliko ljudi.

Na lokalnom putu za selo Brazda nema puno saobraćaja i na dva mesta postoji skretanje koje vodi do mesta gde je automobil ostavljen i zapaljen. Dok su osumnjičeni vozili “citroen” do mesta zločina, Vanja je bila zatvorena u gepeku, vezanih ruku i nogu, u vreći za spavanje.

Kako su priznali trojica osumnjičenih za otmicu i ubistvo, oni su prvo ubili Vanju oko 10 sati ujutru, zakopali je a onda zapalili vozilo.

Prema zvaničnim informacijama iz istrage, telo četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske zakopano je u blizini zapaljenog automobila, na njivama sela Brazda, prema sportskom aerodromu Stenkovec. Glavni osumnjičeni za ubistvo devojčice, Ljupčo Palevski, pobegao je iz zemlje prvo u Beograd pa u Bugarsku i za njim je raspisana poternica.

Postoje dokazi da je Vanjin otac informisao Ljupča kada će devojčica napustiti stan, otkriveno je na današnjoj konferenciji za medije. Još uvek nije razjašnjeno da li je i Ljupčo bio u vozilima koja su učestvovala u otmici devojčice.

Izvor: telegraf.rs