Otkriveno kako je došlo do požara u MB “Namenska”: Petoro radnika prevezeno u bolnicu – Zabranjen ulazak u fabriku u Lučanima

|

Petoro zaposlenih povređeno je u požaru koji je izbio danas u fabrici “MB Namenska” u Lučanima, kada je vatra buknula u jednom od pogona. Povodom nesreće oglasila se i fabrika saopštenjem za javnost.

„Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice. Povređeno je petoro radnika od kojih niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak. Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe“, piše u saopštenju preduzeća „MB Namenska“ AD Lučani.

Kako saznaju mediji, do požara je došlo u proizvodnji jednobaznih baruta u fazi gnječenja na samom kraju procesa. Ulazak u fabriku je trenutno zabranjen, osim ekipama koje vrše uviđaj. Ovo nije prvi ovakav incident u pomenutoj fabrici.

Izvor: nova.rs