“Otac mi je govorio da sam psihopata”: Isplivali detalji o ocu i sinu – Zbližavali se u streljani

|

K.K. (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio masakr, kako Kurir saznaje, tokom svedočenja putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom.

“Tokom svedočenja u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da oružje koje je imao u svom posedu nije pravilno obezbedio kao i da je sina vodio u streljanu, dečak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao “otac mi je govorio da sam psihopata”, kao i “išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu” – otkrio je izvor Kurira i dodao da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove tim terminom.

Interesantno je i policajcima koji su brzo stigli na lice mesta i pitali ga zašto je to učinio, rekao “ja sam psihopata”.

Tokom svedočenja, koje se odvijalo putem video linka, maloletni ubica iz škole je rekao i da je otac bio ponosan kako puca, kao i da je poneo svoje pištolje u streljanu, i tražio od “starijeg, sedog čoveka da ga uči da puca”. Kako je Kurir pisao, u telefonu ocu pronađeni su snimci, na kojima se vidi da je snimao dečaka a onda se hvalio prijateljima kako “njegov mali puca bez promašaja”.

“Dečak je tokom ispitivanja naveo i da su ga u streljani hvalili svi, i otac i osoblje kako je “precizan i dobar pucač”, a iz odgovora je porizašlo i da se “verovatno ne bi odluči da puca da ga nisu toliko hvalili” – kaže sagovornik Kurira upućen u istragu.

Dečak je na saslušanju izjavio i da je lako otključao očevu torbu u kojoj je čuvao oružje, jer je šifra imala tri broja od koja su dva već bila na svom mestu. – Rekao je da je okrenuo dva ili tri puta treći kolutić i da se sef otvorio – podseća naš sagovornik.

Izvor: kurir.rs