Otac, majka i sin izujedali policajce u Mirijevu: Tinejdžeri divljali u parku, meštanka zvala MUP – Usledile neviđene scene

|

Porodica iz beogradskog naselja Mirijevo – otac, majka i sin, kao i njihov prijatelj privedeni su u subotu pred zoru jer su napali policajce. Najpre je mladić V. A. (18) odbio da se legitimiše, te je glavom udario jednog policajca, a drugog ujeo za ruku. Zatim je pozvao u pomoć roditelje, koji su s jednim prijateljem takođe nasrnuli na policajce, udarali ih i gurali, zbog čega je reagovala Interventna jedinica 92, koja je jedva savladala pomahnitale nasilnike i privela ih u stanicu.

Napisane su im krivične prijave i pušteni su da se brane sa slobode.

Sve je počelo 29. jula oko 2.30 posle ponoći, kad je jedna građanka Mirijeva prijavila policiji da grupa mladih ljudi divlja i urla u parku kod OŠ “Pavle Savić”, u Ulici Koste Nađa.

“Policajci iz Mirijeva zatekli su u parku više tinejdžera, koje su legitimisali, ali V. A. (18) i njegov drug A. P. (19) nisu hteli da pokažu lične karte. Oni su zbog toga odvedeni u službeni auto i objašnjeno im je da će u stanici biti urađena identifikacija. Tada su mladići iznenada iskočili iz auta i počeli da beže, pri čemu je A. P. brzo uhvaćen, a V. A. je, silazeći niz stepenice, pao i uganuo nogu. Jedan policajac ga je sustigao, a V. A. ga je udario glavom u glavu, vičući na njega kako će mu “skinuti uniformu” i da će “zažaliti zbog toga što ga hapsi”. Dok ga je policajac vodio do auta, V. A. je pozvao roditelje u pomoć, žaleći im se što ga vode u stanicu. Tom prilikom je ujeo za ruku drugog policajca, koji ga je pridržavao”, otkriva izvor Informera.

Prema rečima sagovornika pomenutog lista, ubrzo su iz zgrade istrčali roditelji ovog jedva punoletnog nasilnika – A. A. (46) i njegova supruga M. A. (33).

“Oni nisu hteli da dozvole policajcima da privedu njihovog sina, pa se u sve umešao i njihov prijatelj i komšija A. E. (47), koji je takođe vređao pripadnike MUP i nasrtao na njih. U tom komešanju, roditelji V. A. su više puta udarili policajce, kojima je u pomoć najpre pritekla patrola iz druge stanice, a onda su se u sve umešali i pripadnici Interventne jedinice 92! Oni su jedva savladali nasilnike i priveli ih u stanicu”, objasnili su izvori.

U policiji su završili V. A. i njegovi roditelji, kao i njegov drug A. P. i komšija A. E. Potom je oko pet sati ujutro u stanicu stigao i N. P. (47), otac tinejdžera A. P., kako bi se informisao o privođenju njegovog sina.

“Umesto da izgrdi sina što se ponašao bahato, N. P. je počeo da vređa policajce, pa je čak i rukama odgurnuo vođu smene, koji je uprkos svemu ostao pribran. Bahatom ocu je zatim pozlilo, požalio se na povišeni krvni pritisak i bol u grudima, zbog čega je prevezen u Urgentni centar”, otkriva gore pomenuti izvor.

Na Urgentnom centru su posle privođenja završili i mladić V. A., zbog povrede noge nakon pada na stepenicama, kao i dva policajca. Svima su konstatovane lakše povrede.

U obuzdavanju bahatih mladića i njihovih roditelja učestvovalo je 12 policajaca – pozornika, kao i četiri tima sa ukupno 12 pripadnika Interventne jedinice.

O svemu je obavešteno tužilaštvo, koje je naložilo da se protiv V. A. (18) i oca njegovog prijatelja, N. P., podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog narušavanja javnog reda i mira. To praktično znači da će se obojica u daljem postupku braniti sa slobode. Ostalim izgrednicima nisu pisane prijave.

Izvor: kurir.rs