On je unuk Bate Živojinovića: Nosi dedino ime, a i veoma liči na slavnog glumca (FOTO)

|

Veličanstveni srpski glumac Velimir Bata Živojinović svojim talentom, ostavio je neizbrisivni trag na domaću kinematografiju dvadesetog veka.

Prošlo je 6 godina od kada je preminuo, iako se mnogima čini kao da je i dan danas u Beogradskom dramskom pozorištu.

Bio je vrsni glumac koji se trudio da njegov posao ne utiče na porodicu. Njegova supruga Lula Živojinović je njegov veliki oslonac i podrška bila, dok se glumac uvek trudio da održi balans i lepe odnose.

Njegova porodica je o tome često govorila u javnosti, te njegov sin Miljko i sa setom u glasu i dalje govori o svom ocu.

– Moja sestra Jelena i ja, odrastali smo u jednoj specifičnoj situaciji u odnosu na drugu decu, ali smo imali zdrav i normalan odnos u porodici, te smo živeli kao da je to najnormalnije. Kako smo rasli, shvatali smo kolika je to zapravo obaveza zbog oca i porodice, jer su sve oči bile uprte u nas. Roditelji su ma usadili vrednsoti, tako da imamo porodično nasleđe. Majka ima najveće zasluge, jer je od prvog trenutka bila s nama i kada je Bata bio na snimanjima i putovanjima. — rekao je ranije Batin sin za Kurir.

Cela porodica Živojinović ponosna je i na Miljkovu decu Velimira i Dinu koji trenutno ne žive u Srbiji, a dedin unuk miljenik dobio je ime po njemu, a na prestižnom univerzitetu „Sorbona“ u Parizu, pohađa studije nauke i inženjerstva.

– Srećni smo, a njegova odluka je bila da neće u glumce. Zato je upisao nauku i inženjerstvo na Sorboni. Sa studijama kreće od septembra, bože zdravlje,a svi mu želimo sreću – rekao je njegov otac.

On je takođe rekao da je Velimir mlađi i nasledio dekin talenat, ali ipak nije želeo da se bavi glumom.

Izvor: glossy.espreso.co.rs