Olimpijski komitet Kosova traži sankcije za Đokovića – Srbi iz Zvečana mu šalju zastavu u Pariz: “Da je podigne kad osvoji RG”

|

Olimpijski komitet tzv. Kosova zahteva od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da otvori disciplinski postupak protiv Novaka Đokovića, optuživši ga za dizanje političke tenzije porukom “Kosovo je srce Srbije” na kameri nakon meča prvog kola Rolan Garosa.

Teniser zbog te poruke neće biti sankcionisan od strane Rolan Garosa, koji je istakao da se to ne kosi sa pravilima turnira, ali se ranije danas “prekorno” oglasila ministarka sporta Francuske i rekla da se nada da se takve poruke “neće ponoviti”.

Olimpijski komitet tzv. Kosova nastavio je sa podizanjem tenzije i sada traži da sve ode na višu instancu.

“Novak Đoković je još jednom promovisao srpsku nacionalističku propagandu i koristio je sport kao platformu da to uradi”, poručio je Ismet Krasnići, predsednik samoprozvanog Olimpijskog komiteta tzv. Kosova u saopštenju i nastavio:

“Njegove naknadne izjave na konferenciji bez trunke žaljenja direktno utiču na povećanje tenzije i nasilja između dve zemlje”, napisao je zatraživši “hitnu reakciju” MOK-a i otvaranje disciplinskog postupka. Rojters navodi da se MOK nije javio da da komentar na saopštenje Olimpijskog komiteta tzv. Kosova.

Više stotina građana i jutros se okupilo ispred zgrade opštine Zvečan pred kojom se i dalje nalaze vojnici Kfora i pripadnici kosovske policije. Srbi su u Zvečanu razvili srpsku zastavu dugu 250 metara, a za danas je najavljen najmasovniji protest građana.

Srbi iz Zvečana u znak zahvalnosti za veliku podršku koju im je teniser dao, poslaće srpsku trobojku Novaku Đokoviću u Pariz gde se on takmiči na Rolan Garosu. To je danas najavio bivši gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović.

“Imamo moralnu obavezu da zahvalimo jednom od najvećih Srba, počasnom građaninu Zvečana Novaku Đokoviću i da mu kažemo hvala što na veličanstven način predstavlja Srbiju i poslaćemo zastavu naše lepe Srbije Novaku da je u Parizu podigne kada osvoji Rolan Garos”, poručio je Milović.

Izvor: kurir.rs