Oglasio se Šavijin advokat nakon što su Karića pustili iz pritvora: “Zgrožen sam odlukom suda” – Izneo šta očekuje od institucija

|

Jakša Peković, advokat koji zastupa Natašu Šaviju u postupku koji se vodi protiv Stefana Karića zbog sumnje da je brutalno pretukao starletu, kaže za da je zgrožen odlukom suda da se Kariću ukine pritvor.

Karić se sumnjiči da je Nataši Šaviji teške telesne povrede naneo 30. aprila na jednoj svadbi. On je nekoliko dana bio bio u bekstvu, i 3. maja u pratnji svog advokata predao se policiji.

“Iskreno sam zgrožen činjenicom da je pritvor ukinut, verujemo u instituciju suda i da će pravda na kraju biti zadovoljena. Kroz medije se relativizuje povreda koju je moja klijentkinja pretrpela, a s druge strane smatramo da je osumnjičeni priznao krivično delo na način kako je izneo odbranu, osim mehanizma nastanka povrede, jer mehanizam povređivanja u potpunosti isključuje bilo kakav “šamar”. Nataša je zadobila povrede baš onako kako ih je ona opisala, zatvorenom šakom stisnutom u pesnicu”, rekao je Jakša Peković.

Stefan Karić je odmah nakon izlaska iz pritvora priznao da je “bilo koškanje” i da joj je lupio jedan šamar ali da ne zna kako su nastale teške povrede koje je zadobila i za koje je priložila lekarsku dokumentaciju.

Šavija se juče na saslušanju pridružila krivičnom gonjenju Stefana Karića i ispričala kako je došlo do incidenta na svadbi. Došla je u pratnji majke koja ju je pridržavala jer otežano hoda. Nakon saslušanja Nataša je otkrila da je čeka još jedna operacija oka.

Posle saslušanja, okupljenim novinarima je izjavila da je Karić pretukao jer mu je “zasmetao njen dubok šlic na haljini”.

“Ponovo navodim da verujemo u sud i da ćemo ovo zajedno izgurati do kraja, ne samo zbog Nataše nego zbog svih, devojaka, žena, majki, ćerki u Srbiji da jednom za svagda prestane nasilje nad ženama”, poručio je advokat Jakša Peković.

Izvor: kurir.rs