Oglasio se Novakov “cimer” iz hotela za migrante u Melburnu: Njegove reči odzvanjaju svetom

|

Najbolji teniser na planeti, Novak Đoković, se posle gotovo mesec dana otkako je deportovan iz Australije oglasio i izneo svoje viđenje situacije koja ga je zadesila u Melburnu. U intervjuu za RTS Novak nije previše govorio o uslovima u hotelu, već je pažnju usmerio ka ljudima koji tamo borave. Đoković je po ko zna koji put pokazao veličinu, te istakao da će u narednom periodu dati sve od sebe da im pomogne. Njegove reči stigle su na pravu adresu.

Povodom Novakove izjave oglasio se čovek koji je sa teniserom proveo nekoliko dana u hotelu za migrante u Melburnu. Mehdi Ali je Iranac koji devet godina boravi u toj ustanovi, u koju je stigao sa 15, a sada ima 24 godine, zahvalio se Đokoviću na izrečenom.

“Hvala Novače što javno govoriš o nama i pokušavaš da pomogneš nama i drugima koji imaju probleme”, napisao je Mehdi na Tviteru, i priložio video snimak Novakovog intervjua za RTS.

Prilikom pomenutog gostovanja, Đoković je ovako opisao boravak u migrantskom hotelu “Park”.

“Uslovi su bili teški, nisam nikada slično doživeo. Osvrnuo bih se na te ljude koji su tamo zatvoreni po devet godina tamo. Mojih sedam dana je ništa naspram njihovih devet godina. Nisam mogao da izlazim iz sobe. Njima je tamo izuzetno teško. To je globalni problem i nadam se da ćemo globalno svi uspeti da im pomognemo. Ja ću se potruditi da im pomognem kako mogu”, ispričao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Izvor: blic.rs