Oglas za posao koji je podigao veliku prašinu: “Koliko ti zarađuješ ako nudiš platu od 4.500 evra”

|

Susedna Hrvatska suočava se sa ogromnim manjkom radne snage. Poslodavci su u nezavidnoj situaciji – sezona se približava, a radnika ni na vidiku, te su primorani da nude velike plate.

Ugostitelji često obećavaju nerealne uslove ili nude visoke plate kako bi privukli radnu snagu, ali prema pisanju tamošnjih medija – jedan oglas za posao se specijalno izdvojio.

Naime, na FB grupi ‘Tražim – nudim posao – Hrvatska i EU’, jedna korisnica je objavila sledeće: Traži dva kuvara i nudi im platu od 35.000 kuna, odnosno oko 4.650 evra. U pitanju je rad od 8 do 10 sati, a obezbeđeni su smeštaj i obrok u restoranu. Vrsta kuhinje je mediteranska, a ima i japanske.

Neki korisnici mreže bili su vrlo oštri u komentarima, ali im ova šefica nije ostala dužna. Između ostalog je pisalo “Koliko ti zarađuješ, ako daješ toliku platu?”

“Gledajte, bezveze se nadmećete s komentarima, objavila sam oglas, a vi se šta? Takmičite u čemu? Ne razumem koji je problem s ljudima. Ako se ne pronalazite u oglasu, zašto uopšte komentarišete? Ako ste opečeni sa ponudama i poslodavcima zašto se ne skupite lepo zajedno negde i jadate, nego meni bezveze pljujete oglas?”, napisala je gospođa koja je postavila pomenuti oglas i dobila više od sto lajkova.

Izvor: telegraf.rs