Odlaže se početak grejne sezone: Određen je novi datum – Pogledajte kada možemo očekivati tople radijatore

|

Iako bi grejna sezona trebalo zvanično da počne 15. oktobra, nezvanično je potvrđeno “Novostima”. Gotovo je izvesno da će biti pomerena za novembar. Ukoliko se ostane pri toj odluci, to znači da tople radijatore građani mogu da očekuju najranije tek od 1. novembra.

Prema saznanjima medija, svim toplanama i gradskim upravama prosleđeno je pismo o merama štednje, a u skladu sa tim je pomeren datum početka grejanja. Ovu odluku će zvanično sutra doneti Vlada Srbije, zatim će je saopštiti premijerka Ana Brnabić, uz navođenje razloga donošenja ove odluke.

Pre nego što se odlučilo na ovaj potez, proveravana je i vremanska prognoza do kraja oktobra, koja ide na ruku odlaganju početka grejne sezone. Uz to, a u skaldu sa energetskom krizom u svetu biće odlučeno da radijatori “prorade” poslednjeg dana oktobra.

Da bi do odlaganja početka grejne sezone u Beogradu moglo da dođe nagovestio je juče gradski menadžer Miroslav Čučković.

“Grejna sezona će početi 15. oktobra, ali je moguće odlaganje od nekoliko dana ukoliko dani budu topliji” objasnio je tada Čučković za RTS.

Izvor: novosti.rs