“Očekuje se da policija u Austriji…” – Oglasio se ambasador Srbije u Beču sa najnovijim detaljima potrage za malom Dankom

|

Osmi dan je potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora, kojoj se svaki trag izgubio u Banjskom polju. Nakon snimka na kome se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom koja jako podseća na malu Danku i koji je napravio Srbin iz Beča, pokrenuta je žuta Interpolova poternica, a u ceo slučaj uključena je austrijska policija.

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, u “Jutro na Blic” rekao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

“Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno prate se vesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije… Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje”, rekao je ambasador Blagojević.

On ističe da je svakodnevno u kontaktu sa policijom Austrije i da svi veoma predano rade na pronalasku male Danke Ilić.

“Svi veoma predano rade na ovom slučaju. U austrijskim dnevnim listovima pojavila se ista vest, i to je veoma važno. Važno je da se sada svi odgovorno ponašamo i da javnost ne zloupotrebljava telefone koje smo ostavili. Ako neko nešto posumnja neka kontaktira austrijsku ili srpsku policiju, a ako ne može da ih dobije, onda da kontaktira ambasadu u Austriji”, rekao je ambasador Miloš Blagojević za “Jutro na Blic”.

Izvor: blic.rs