Dankina majka vodila je specifičan život: Građani Bora otkrili da se pridržavala ovih običaja

|

Danka Ilić nestala je u prošli utorak i od tada policija radi na njenom pronalasku. Majka je prva bila na licu mesta, ona je ključni svedok. Izlazili smo i na lice mesta da se sprovede istraga, bila je i ona i članovi uže porodice, jer moramo krenuti od njih. Naša služba radi na telefonu, ali će istraga sve pokazati, kaže major policije Bojana Otović Pjanović o majci Danke Ilić, koja je poslednja i videla ćerkicu pre nestanka.

Majka Danke Ilić je konstantno pod budim okom javnosti i stručnjaka, ne samo jer je poslednja videla svoju ćerku, već i kako se priča, zbog kontradiktornih izjava koje je davala policiji. Ona je rekla da je devojčicu izgubila iz vida dok je starijem detetu davala vodu i da je Danka nestala gotovo u sekundi.

Republika se danima nalazi u Boru gde su danas saznali da je Ivana Ilić vodila specifičan stil života i da se kao Vlahinja, strogo držala vlaških običaja.

Mala Danka nestala je u u utorak oko 13.45, a nakon toga po prvi put u Srbiji pokrenut je sistem Pronađi me, srpska verzija Amber alerta. Potraga za devojčicom ušla je sedmi dan, policija je angažovala sve raspoložive kapacitete i sa istragom se neće stati dok se ne otkrije puna istina o ovom slučaju.

Izvor: republika.rs