Objavljene do sada nikad viđene fotografije iz albuma porodice Đinđić: Prizori koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim

|

Na današnji dan pre 19 godina, Srbija je ostala bez premijera. Ružica Đinđić ostala je bez velike ljubavi, a Jovana i Luka bez oca Zorana Đinđića.

Đinđićevi naslednici, kao i supruga godinama se medijski ne eksponiraju pa se o njihovom sadašnjem životu malo zna, a na Instagram profilu “Zoran Đinđić” postavljeno je nekoliko porodičnih fotografija nekadašnjeg premijera koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Zoranova ćerka Jovana Đinđić (32) krenula je očevim stopama i od 2017. godine zaposlena je u Vladi Srbije. Kako smo tada pisali, ona je bila angažovana u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.
Diplomirala je 2013. godine na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, na smeru Komunikologija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije je završila na Univerzitetskom koledžu u Londonu.

U periodu od marta do septembra 2016. godine stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Od oktobra do decembra 2016. godine je stažirala u Grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Jovana je radila kao programska asistentkinja, a od juna 2017. je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Zoranov sin, Luka Đinđić (29) još kao trogodišnjak bio je jedan od učesnika studentskih demonstracija 1996/1997. godine. Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet”, tada je obišla svet. O Luki se ne zna puno, sem da je studirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Izvor: kurir.rs