Obišle su pola sveta i svoj dom pronašle u Čačku: Indonežanke sa Balija pokrenule egzotični biznis (FOTO)

|

Dve vredne žene koje su obišle pola sveta u potrazi za poslom, donele su duh egzotičnog Balija u srce Srbije i svoju sreću pronašle u Čačku. Iako su kilometrima daleko od svojih porodica i rade u salonu za masažu, nikada se nisu pokajale, jer osećaju Srbiju kao svoj drugi dom.

– Radila sam i u drugim zemljama, tako da mi ovo nije prvi put. Naravno da je teže u drugoj zemlji nego u svojoj, ali je veoma važno da se osećate kao kod kuće, baš kao i ja ovde. Naravno da mi nedostaju prijatelji, porodica, hrana, ali sve to prolazi. Videla sam ovde mnogo toga novog, videla sam sneg, išli smo na Zlatibor, videla sam i skijaše”, rekla je Luhmeta Sariani.

Građani Čačka su sa oduševljenjem prihvatili ove dve vredne žene i rado dolaze na masaže, koja su deo njihove tradicije kao i kulture. Nisu verovale da će ih jedan narod koji je toliko drugačiji, prihvatiti punog srca.

– Mnogo volim Srbiju kao zemlju, ljudi su mnogo pozitivni i nasmejani, hrana je sasvim drugačija nego u Indoneziji, volim da probam nova jela. Važno je da se osećate kao kod kuće čak i ako niste, a ako se tako osećate, mnogo je lakše. Srpska hrana je veoma ukusna i sočna. Srbija kao zemlja je veoma lepa. Kao narod nema velike razlike, uvek ste nasmejani, spremni da pomognete, uživate u trenutku”, izjavila je Nirvajan Sarijati.

Njihov način masiranja su jedno potpuno novo i drugačije iskustvo.

– Nisam verovao da ću imati priliku da me u Čačku masira Balinežanka, dok nisam saznao od prijatelja da to ima i kod nas u Čačku. Njihove masaže se mnogo razlikuju od ovih standardnih, ove standardne su više terapeutske, dok su njihove masaže relaks masaže za otklanjanje stresa”, rekao je Novak Morača.

– Imala sam mnogo veliku želju da maserke sa Balija dođu u Čačak, prosto da ovde ima nešto novo, kada ima Beograd i ostali veliki gradovi, što da nemamo mi, a ujedno i da napravimo jedan korak dalje u ovom poslu. Ja sam preko 20 godina viši terapeut, bavim se masažom, ali ovo što rade ove devojke je jedna potpuno drugačija dimenzija”, kazala je vlasnica salona, Ana Milisavljević.

Nakon mnogo izazova, ove devojke su danas i to samo posle nekoliko meseci odličan tim i uz pomoć porodice Milisavljević osećaju se kao kod svoje kuće. Teško je kada radite sa ljudima koji ne govore, a i ne razumeju vaš jezik, međutim uz osmeh i pozitivnu energiju komunikacija ide i više nego dobro.

Izvor: blic.rs