Novak dobio ovacije pred AO, uveselio Melburn: Đoković igrao kolo tokom meča protiv Kirjosa, navijači mu se pridružili (VIDEO)

|

Srpski teniser Novak Đoković i Australijanac Nik Kirjos napravili su spektakl odigravši egzibicioni meč na Rod Lejver areni u Melburnu, te se na pravi način pripremili za predstojeći Australijan Open koji počinje u ponedeljak.

Rezultat je najmanje ovde bio značajan, a sve što je Novak iz ovog okršaja izvukao je više nego pozitivno.

Dočekan je ovacijama, ali ni Kirjos nije daleko odstupao od toga – Nik je prihvatio šalu, sasvim dobro u paru zabavljao publiku koja je kupila sve moguće karte za ovaj događaj.

Njih dvojica su odigrala dva seta, obojica uzela po jedan, a onda su u trećem koji je bio odigran u formi velikog taj-brejka uveli u igru dva šampiona u kolicima, kao i klince koji su se pokazali na vrhunskom nivou.

Još kada je zvanično obelodanjeno da će Novak i Nik odigrati prijateljski meč pred početak Australijan opena, svima je bilo jasno da nas na “Rod Lejver Areni” očekuje spektakl.

Već na startu meča kada smo videli nekoliko atraktivnih poteza – da bi se sve nastavilo na kraju prvog seta kada je Nole prišao Kirjosu i tražio od njega piće.

Atmosfera sa terena preselila se i na tribine krajem drugog seta, kada su organizatori pustili “Užičko kolo” preko razglasa. Nole je odmah krenuo da prati ritam i zaigrao je na terenu, a ni srpski navijači mu nisu ostali dužni i ispratili su ga.

Novak i Kirjos su međusobno odigrali dva seta, posle kojih je bilo 1:1, da bi u nastavku imali pomoć u vidu igrača u invalidskim kolicima i dvoje klinaca. Na kraju, Đoković je slavio sa 2:1.

– Kirjos je na 2:1 sa mnom. Što se mene tiče, on može da osvoji bilo šta – poručio je na kraju Novak, a vi video snimke sa ovog meča možete pogčledati ispod:

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1613824157757718529

Izvor: telegraf.rs