Novak Đoković ispisao nove stranice teniske istorije: Srbin pokorio Australiju i vratio se na mesto koje mu pripada

|

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je jubilarnu 10. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, nakon što je u velikom finalu ubedljivo savladao grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6).

Novak je pre samo godinu dana u Melburnu doživeo najveće poniženje u životu. Na pravdi boga bio je izbačen sa Australijan opena i deportovan iz zemlje, ali ga to nije slomilo. Vratio se i servirao osvetu kakva se ne pamti do sada! Australijanci teba sada da se “pokriju po ušima” i poklone teniskom kralju Novaku Đokoviću!

On je trijumfom u Melburnu ispisao nove stranice teniske istorije. Osvojio je 22. Grend slem trofej i time se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu večne liste.

Međutim, to nije sve… Ovaj trijumf mu je doneo dodatnih 2000 poena i povratak na prvo mesto na ATP listi. U ponedeljak će veličantveni Novak započeti rekordnu 274. nedelju na teniskom tronu.

Nakon nešto manje od tri sata igre, Đoković je srušio snove grku Cicipasu, koji je ostao bez svog prvog Grend slem trofeja kao i prvog mesta na ATP listi.

On mu je čas tenisa održao već u prvom setu, servirao je sjajno, kretanje mu je bilo odlično, crtao je po terenu i diktirao igru od prvog do poslednjeg gema. Do ključnog brejka Nole je stigao u četvrtom gemu.

U drugom setu, bila je druga priča. Đoković se malo povukao u drugom setu, jer je izgubio oštrinu koju je imao, a Cicipas je zaigrao znatno agresivnije i to se odrazilo na rezultat. Od prvog do poslednjeg gema, vodila se žestoka borba. Cicipas je osvajao svoje servis gemove, a u 10. je imao i set loptu, međutim, Novak je uspeo da se izvuče iz ove situacije i u nastavku izbori taj-brejk.

Pravi šok usledio je na startu trećeg seta. Cicipas prvi put na meču oduzima servis Đokoviću i dolazi do prednosti od 1:0. Međutim, Novak već u narednom uzvraća istom merom. Novak je poveo sa 5:0 što je bila nedostižna prednost za Cicipasa. Uspeo je grčki as do kraja da vrati jedan mini-brejk, ali više nije mogao. Novak je priveo meč kraju i stigao zasluženo do titule!

Izvor: kurir.rs