Nole ostavio Jelenu sa decom u avionu, pa odneo Mihi lekove u bolnicu: Sinišin brat otkrio veliki gest Đokovića

|

Godinu dana je prošlo od kako je preminuo Siniša Mihajlović, a sećanje na fudbalsku i ljudsku veličinu ne bledi. Siniša je nakon velike bitke s leukemijom preminuo 16. decembra i rastužio Srbiju, Italiju i čitav fudbalski svet.

U emotivnoj ispovesti za Telegraf njegov brat Dražen, otvorio je dušu i ispričao detalje o lavovskoj životnoj bici svog brata. Dražen Mihajlović je otkrio i veliki gest koji je prema Siniši pokazao najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, koji je samoinicijativno želeo da ga poseti u bolnici u Bergamu, kada se Mihi po treći put vratila bolest, pa je otišao na kliniku koja ima inovativne terapije za lečenje leukemije.

Novak je tada bio na putu za Marbelju, ali je usput stao u Bergamo, ostavio suprugu i decu da ga sačekaju u avionu na aerodromu, i otišao kod Siniše u bolnicu da ga iznenadi.

Tada mu je Novak odneo i lekove u bolničku sobu, koje je prethodno kupio Sinišin brat, jer u bolničkim sobama su bila rigorozna pravila da je mogla da uđe jedna osoba, nekada čak i niko.

Sećam se kada je Nole bio, to je, zahvaljujući zajedničkoj prijateljici, Ljubici Komnenić. Ona je master šef svim ovim Mišelinovim šefovima koji daju ocene za restorane. Ona dobro poznaje Noleta i zahvaljujući njoj, Nole je stigao tamo u bolnicu, napravljeno mu je iznenađenje. Ja sam znao, bio sam taj dan tamo prisutan. Onda sam ga sreo, taman sam se vratio. Siniša je taj dan otpušten iz bolnice u Bergamu i otišao sam dole do apoteke da uzmem te lekove koji su mu potrebni dok je kod kuće. Vratio sam se gore i sreo sam Novaka u holu, u prostoriji pred taj deo, taj koji je sterilan, gde se ulazi zapakovan.

“Upoznali smo se tu i zamolio sam ga da mu odnese i lekove u sobu, pošto nisam mogao da budem u sobi, već ih je bilo dosta, to su sobe sterelne da jedno lice, možda i nijedno, može da bude pored tog ko se leči od takvih bolesti. A Nole, mislim da je putovao za Španiju i da je sleteo u Bergamo na tom putu za Španiju, ostavio je svoju porodicu, suprugu i decu da čekaju u avionu dok je on otišao do Siniše u bolnicu. To je još jedna stvar koja govori u stvari o Novakovoj veličini kao čoveka. Nisu oni bili da kažem nekakvi prijatelji, poznavali su se iz sveta sporta, čuli su se nekoliko puta, videli su se nekoliko puta u Rimu dok je Nole bio na Mastersu, slali su poruke jedan drugome, podrške i svega. To je što se tiče Noleta”, opisao je Dražen, a u velikom intervjuu pročitajte i druge detalje životne bitke Siniše, ko je sve bio uz njega i čija ga je podrška posebno iznenadila.

Izvor: telegraf.rs