Nikolinu Pišek zastupa advokat koji je Vidoju pozajmio 400.000 evra za kupovinu kuće

|

Voditeljka Nikolina Pišek i Miša Grof su izneli brojne optužbe jedno na račun drugog (u tome je ipak više prednjačio Miša Grof), a sada je Nikolinin advokat Silvije Hraste hrvatskim medijima potvrdio da je protiv Vitora pokrenut krivični postupak zbog nas*lja u porodici. U saopštenju pravnika navodi se da oni imaju saznanja o tome da je Vidoje posedovao imovinu u Srbiji koja je bila lično njegova.

– Pokrenut je i ostavinski postupak iza Vidoja Ristovića, a s obzirom na to da se njegova imovina tamo nalazi. Ta imovina nema veze sa imovinom njegovog oca. Ne samo da sam sada advokat Nikoline Ristović nego sam u proteklih godinu dana i sarađivao s Vidojem i imam saznanja o njegovim poslovnim aktivnostima, koje nemaju veze s porodičnom imovinom. Imamo informacije kod koga i gde je ta imovina – ispričao je Hraste za RTL.

On je takođe naveo i da su podnete pritužbe ombudsmanu za ljudska prava, ombudsmanu za ravnopravnost i ombudsmanu za prava dece. Odgovor na to kako advokat Silvije Hraste zna pouzdano da je Vidoje imao svoju imovinu u Srbiji može se potražiti u podacima iz zagrebačkog katastra. Tamo piše da Pišekova i pokojni Ristović imaju dva hipotekarna duga u ukupnom iznosu od 800.000 evra. Prvi je podignut kod BKS banke AG iz Zagreba 14. maja 2021. u iznosu od 400.000 evra, a drugi, isto toliki, dobijen je od advokatskog društva “Hraste i partneri”. Vlasnik ove advokatske kancelarije je Silvije, koji je ekspert na raznim poljima, posebno u domenu zaštite autorskih prava.

Jasno je zašto je baš Hraste odlučio da zastupa Nikolinu u postupku koji je pokrenula protiv svekra Miše Grofa, jer je on sarađivao s Ristovićem i zasigurno zna da je Vidoje bio dobrostojeći što se finansija tiče, u suprotnom, verovatno mu ne bi pozajmio toliku svotu novca.

Izvor: kurir.rs