Nestašica mleka pokrenula lavinu pustošenja: Za jednom namirnicom vlada posebna pomama – Ništa nije ostalo u frižiderima

|

Ovih dana svedoci smo praznih i polupraznih rafova sa mlekom u prodavnicama i marketima širom Srbije. Trgovine dobijaju znatno manje količine u odnosu na uobičajene, pa samo oni koji su srećne ruke mogu doći do mleka.

Uporedo sa tom pojavom, kreće i uobičajena reakcija naših kupaca – pravljenje zaliha. Pre par dana u medijima je osvanula slika gospođe koja je ispraznila raf sa mlekom, i takav slučaj nije usamljen.

Sada je na Instagram stranici 192_rs objavljena fotografija praznog frižidera u Metrou, u Novom Sadu. “Nestašica mleka i smrznutog krompira Metro Novi Sad”, stoji u opisu pored fotografije sa praznim frižiderom.

Šta ljude navodi na ovakve poteze, nikada se nije moglo dokučiti. Da li se plaše talasa nestašica pa pokušavaju da se na vreme obezbede sa hranom, ili je u pitanju kupovina robe na akciji radi uštede, u konkretnom slučaju sa krompirom još uvek nije poznato. Bilo kako bilo, frižideri sa smrznutom robom polako se prazne.

Podsetimo, Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu proizvoda PKS u jutarnjem programu Kurir televizije istakao je da će se kroz dve, tri nedelje stabilizovati stvar sa nestašicom mleka na rafovima u marketima.

Izvor: espreso.co.rs