“Ne verujem da je Vučić posetio Ribnikar”- Poslanik narodne stranke prozivao Vučića: Presednik se oglasio – “To je laž! Imam dokaz”

|

Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke, izjavio je da odziv građana na proteste “Srbija protiv nasilja” u Beogradu pokazuje da su se “građani Srbije probudili”, a da će on i njegove kolege “ostati do kraja” i da će se boriti “dok bude poslednji građanin na ulici”.

Dva masovna ubistva koja su se dogodila u Beogradu i okolini Mladenovca, u kojima je ubijeno 18 osoba, što je bio i povod za početak protesta na koji je pozvao deo proevropske opozicije, Aleksić je rekao da je “velika sramota” što ni premijerka Ana Brnabić ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nisu našli za shodno da odu do škole “Vladislav Ribnikar” i upišu se u knjigu žalosti.

Aleksić je rekao da ne veruje Vučiću da je posetio školu, a da mediji to ne znaju.

“Jel neko u Srbiji veruje da on negde ode bez kamere? Ne verujem mu da je bio. Nek pokaže šta je napisao, ako je bio. Niko se nije tamo pojavio. Oni su krenuli sutradan da spinuju, umesto da kažu: da, odgovorni smo, imamo objektivnu odgovornost, kao ministar prosvete Branko Ružić koji je podneo ostavku, podneće i neko drugi”, izjavio je Aleksić.

On je naveo da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić treba da podnese ostavku “bez obzira što nije direktno uticao na to”.

“Vučić je mogao da ugasi školsku godinu za jedan dan, a ne može da prekine rijaliti Željka Mitrovića, ne mogu Pink i Hepi da izgube frekvencije, iako krše zakon svakog dana. Ne može da smeni REM, samo može da prekine školsku godinu, to ga ne košta ništa. A ovo ga košta, košta ga mogućnosti da nastavi sa lažima i manipulacijama građane Srbije. Zato on nije spreman čak i kad je 18 mrtve dece u pitanju da se odrekne medijskog upravljanja građanima Srbije”, izjavio je Aleksić.

Tim povodom oglasio se i predsednik Srbije, koji je rekao da je posetio OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru nakon masakra u kojem je dečak usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole. U poseti je bio bez prisustva medija jer, kako je rekao, nekada ne obaveštava javnost o svemu.

– Otišao sam u školu u ranim jutarnjim satima, mislio sam da neću da zateknem nikoga osim direktorke, ali bilo je tu još ljudi, zatekao sam domara, nekoliko nastavnika, upisao se u knjigu žalosti, video mesto zločina i bio još više užasnut nego u trenutku kada sam čuo da se to dogodilo – izjavio je Vučić.

Kako saznajemo, o poseti predsednik bili su obavešteni i roditelji koje je predsednik primio, ali im je on rekao da ne želi o tome da obaveštava javnost i pokazuje fotografije iz pijeteta prema deci i njihovim roditeljima.

Inače, predsednik Vučić nije vodio kamere i novinare ni kada je posetio sela Dubona i Malo Orašje, gde se sreo sa svim roditeljima ubijene dece, nije se slikao ni u Kliničkom centru kada je posećivao ranjenu decu, a ni na sastanku sa roditeljima ubijene dece iz “Ribnikara”.

Izvor: kurir.rs