Nada Topčagić bi da zabrani pojedine Hrvate u Srbiji: “Srpski narod brzo zaboravlja” – Podsetila šta je bilo pre 30 godina

|

Pevačica Nada Topčagić progovorila je na temu zabrane koncerata srpskih pevača u Hrvatskoj. Ona je za Informer, kao i uvek, bez dlake na jeziku, objasnila da bi svima koji su se ogrešili o Srbe trebalo zabraniti ulazak u zemlju.

Poslednjih dana akuelna je tema zabrane koncerata srpskih pevača na festivalu “Ostrvo ljubavi”. Zabranjeni su nastupi Jelene Karleuše i Harisa Džinovića, a na temu cenzure progovorila je i pevačica narodne muzike Nada Topčagić koja smatra da bi reciprocitet trebalo da postoji, te da bi svima onima koji su se ogrešili o Srbiju trebalo udariti embargo.

“Srpski narod je takav, vrlo brzo zaboravlja. Njihovi pevači se kod nas slušaju na svim radio stanicama, a retko kada ćete na radiju u Zagrebu čuti naše izvođače. Ja bih drugačije radila da vladam. Ako ti ne daš meni, ne dam ni ja tebi. Ja tebi dajem kolač, a ti meni ne daš – zašto bih ja bila luda da ti dajem, a ti mene šutiraš u d*pe? Zabranila bih onima koji su se o nas ogrešili i koji su nas pljuvali. Istom merom bih sve vraćala”, odsečno je rekla Nada.

Legendarna folkerka otkrila je i da je i sama zabranjena u Hrvatskoj više od trideset godina:

“Ja sam zabranjena jer sam pevala u Vukovaru. Zabranili su me odmah 1990. godine kao da sam pucala. Kao da sam imala kalašnjikov sa sobom! Zabranjena sam za vek-vekova. Ja sam u Vukovaru odrasla, između Osijeka i Vinkovaca”, podseća Nada Topčagić.

Izvor: informer.rs