Ovo su najčešći razlozi zbog kojih se muškarci odlučuju za razvod: “Bolje dobar razvod, nego loš brak”

|

Brojna istraživanja pokazala su jedno – muškarci su ti koji se češće odlučuju na razvod braka kada uđu u petu deceniju. Mnogi od njih su se razveli jer nisu više mogli da budu u braku, dok su pojedini našli mlađe žene.

Izgleda da je postalo nemoguće da muškarac živi sa jednom ženom, a oni koji se ne razvedu, u braku ostaju jer su primorani da trpe i tolerišu svoju ženu. Postoje i oni muškarci koji kažu da su srećni u braku ili su možda ubedili same sebe da su zaista srećni. O ženskoj sreći se stalno priča te je to vruća tema, a nigde nismo videli da se priča o sreći muškarca.

Muška sreća postala je tabu tema, i to je nije korektno prem muškarcima. Zašto je muškarcu koji je ušao u petu deceniju svog života i prevazišao ljubav, potrebna zena? Većina muškaraca koji su razvedeni, rekli su kako ne bi želeli da ponovo ulaze u brak, a i ne bi se upustali u neku ozbiljnu vezu. Ukoliko im je potrebna žena, samo za fizičke nagone koje muškarac ima, mogu da se upuste u vezu za jednu noć.

Ukoliko im treba neko za kuvanje i čišćenje, platiće neku ženu koja će to da radi za njih, nekoliko puta nedeljno i ne treba im da se vežu za neku ženu koja je zahtevna, i koja će uvijek nešto da im prigovara.

Na pitanje porodice, neki muškarci rekli su da takvo nešto ne postoji, jer emancipovana žena želi jednakost i tu više nema nikakve topline.

Muškarac je uvek za sve kriv i figura oca više se ne poštuje. Pojedine žene su čak spremne da nagovore decu da budu protiv oca i tu nema poštovanja i sreće, ništa vam ne preostaje nego da odete. Danas su žene izgubile ženstvenost i ništa im nije ostalo osim genitalija. Kako da muškarac voli takvu ženu? Emancipovana žena voli sama sebe i ne treba joj muškarac da je voli.

Nakon što uđete u petu deceniju, vidite stvari dosta drugačije, jer nema više iluzija i većina muškaraca nema razlog da ostane u braku sa takvom ženom. Ljubav počinje polako da bledi i ako muškarac sa godinama nije naučio da trpi, dolazi do razvoda. Ženstvenost kod jedne žene nije njeno telo i lice, ženstvenost kod žene je njena nežnost, poštovanje i toplina kojom zrači.

Kada je žena ženstvena, ona ispunjava prostor nežnošću, dobrotom i harmonijom. Žena ne treba da prisiljava muškarca da bude sa njom, već da mu pruži ono nešto zbog čega će se osećati poštovano i srećno. Ukoliko želite da vaš muškarac bude srećan pored vas, pružite mu nežnost, velikodušnost i odanost.

Izvor: novipocetak.com