Možete dobiti čak 12.000 evra od države: Dostupni novi programi bespovratnih subvencija

|

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede po treći put organizuje „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) 2022“ i poziva kompanije da konkurišu i ostvare pravo na subvencije od 6.000 do 12.000 evra.

Program je fokusiran na unapređenje konkurentnosti MMSP i omogućava firmama da uz pomoć eksperata za digitalnu transformaciju, poslovanje podignu na viši nivo uvođenjem savremenih digitalnih alata.

Pravo na prijavljivanje imaju sve firme koje zapošljavaju između 5 i 249 radnika i ispunjavaju ostale uslove predviđene konkursom.

“Učesnici pored subvencija imaju i druge pogodnosti poput besplatne ekspertske analize trenutnog stanja u kompaniji i oblastima poslovanja koje treba unaprediti, kao i rad na detaljnoj strategiji razvoja u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju“, objasnio je Predrag Nikolić, direktor CDT-a.

Bespovratna subvencija CDT-a do 6.000 evra izjednačena je sa iznosom koji je kompanija spremna da investira u procese digitalne transformacije.

“Ukoliko kompanija investira, primera radi, 6.000 evra u kupovinu softvera ili hardvera, CDT će joj obezbediti bespovratnu subvenciju u istom iznosu. U slučaju da se firma odluči za sprovođenje rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligienciji (AI) u tom slučaju ima pravo na bespovratnu subvenciju do 12.000 evra”, istakao je Nikolić.

Izvor: alo.rs