Mitići iz Niša već 5. Božić dočekuju u mraku: Isključili im struju zbog duga – Sada ne mogu da se priključe iz bizarnog razloga

|

Bračni par Mitić iz Niša, već 5 godina živi bez struje. Ovim penzionerima struja je isključena zbog duga, a sada ne mogu da se opet priključe na mrežu iz bizarnog razloga. Naime, oni sada imaju problem da dokažu vlasništvo nad stanom.

Penzioneri Milunka i Stojadin Mitić već petu Novu godinu dočekali su sa svećom i lampama. Struja im je isključena 2018. godine, zbog duga koji su uz pomoć kredita odmah izmirili:

“Eto, kako se živi, sa svećama, baterijama, suvom hranom, neokupani, neoprani”, kaže Stojadin Mitić, iz Niša, a Milunka Mitić dodaje:“Da se pere na ruke, da se greje voda da se kupamo tako, je l’’ to normalno sad, a zajedno smo radili na železnici i stekli stan.”

Inače, Mitići su stan otkupili i otplaćivali 13 godina, ali sada moraju da dokažu vlasništvo. Niška distribucija upoznata je sa ovim slučajem.

“Kako Milunka Mitić svoj zahtev nije dopunila u skladu sa obaveštenjem koje joj je dostavljeno, Ogranak Elektrodistribucija Niš je 11. 09. 2019. godine doneo Rešenje kojim je odbačen njen zahtev-molba za priključenje. Naglašavamo da je u ovom slučaju Ogranak Elektrodistribucija Niš postupao u skladu sa zakonskim propisima”, stoji u saopštenju Ogranka Elektrodistribucije Niš.

Mitići kažu da pravo svojine ne mogu da dobiju. Iz Železnice su ih uputili na ministarstvo finansija.

“Neka mi priključe privremeno dok ministarstvo finansija odluči da mi pošalje šta i kako da imamo struju da imamo običnu egzistenciju za život”, kaže Stojadin Mitić.

“Nemam pamet više da razmišljam, ja mislim da nikad više neću da dobijem struju”, dodaje njegova supruga Milunka Mitić.

Da nesreća bude još veća, Milunka je astmatičar i najveći problem je gde da uključi inhalator. Stvari im pere ćerka, telefone pune u komšiluku, a u Novoj godini želja im je samo jedna – da im se konačno priključi struja i omogući da žive dostojno čoveka.

Izvor: rts.rs