Milica Jokanović godinu i po dana je na birou rada: Još čekam i nadam se povoljnoj ponudi

|

Najlepši “tragač” u poteri, Milica Jokanović, među najuspešnijim je takmičarima koji su se ikada okušali u srpskim kvizovima. Nazivaju je “princezom od znanja”, zvanično je četvrta žena po znanju na planeti, ali sve to izgleda nije dovoljno da dobije stalan posao, pa je Milica već godinu i po na birou rada.

U izjavi koju je dala početkom godine, kao najveću želju je istakla da dobije stalni posao, pa je sada dobila pitanje da li se nešto promenilo na tom planu.

“Još čekam i nadam se povoljnoj ponudi. Sigurna sam da će jednog dana stići na moju adresu. Do tada mi preostaje samo da gajim nadu. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje sam poslednjih godinu i po dana. Iskreno verujem da će se situacija promeniti”, optimistična je Milica.

Na pitanje da li ponekad pomisli da znanje u današnje vreme nije isplativo, Milica odgovara:

“Uvek se trudim da mislim pozitivno i da verujem da će na kraju trud dati rezultate. Sigurna sam da visoko obrazovanje ništa ne može da zameni. Mada,istini za volju, u pojedinim situacijama postoje i izvesne nedoumice”, rekla je Milica.

Upitana da opiše osećaj da je zvanično četvrta žena na planeti po znanju, Milica je rekla:

“To dostignuće sam ostvarila davno, ali osećaj je još uvek veoma prijatan. Uspesi mi gode, mada se nisam uspavala na lovorikama. Konstantno čitam kvizašku literaturu, radim na sebi i “svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem”, kako bi rekao Emil Kue. Granice u kvizovima se svakodnevno probijaju i mislim da, ne samo ja, nego čitava srpska kviz zajednica, tek treba da se vine do zvezdanih visina. To se, naravno, odnosi i na moje kolege”, kaže Jokanovićeva.

Za kraj intervjua, Milica je otkrila svoje slabe tačke.

“Moja slaba tačka je fudbal, pomalo i pojedine prirodne nauke, jer sam kroz obrazovanje bila izraziti društvenjak. Neumorno radim na otklanjanju ovih malih nedostataka. Moje pasije su književnost i umetnički film, koje su mi, uz istoriju i geografiju, ujedno i najjače oblasti”, priznaje Milica.

Izvor: hellomagazin.rs