Marija Petronijević podelila savet za gajenje paradajza: Plodovi su sočni i ukusni a tajna je u načinu sadnje (FOTO)

|

Jedna od najlepših srpskih glumica Marija Petronijević pre izvesnog vremena odlučila je da započne novi život, daleko od očiju javnosti i gradske gužve. Ona se posvetila stočarstvu i povrtarstvu, a sve što proizvede koristi u ishrani za svoju porodicu. Marija svakim novim snimkom iz bašte pobere brojne pozitivne komentare.

Ovog puta glumica je objavila video kako gaji paradajz. Marija je otkrila nov način sadnje ovog povrća, ali je takođe izrazila i strah da će biti problema u kasnijem odgajanju povrća.

“Na fotografiji je prikazana sorta paradajza koji je posađen u šljunak.
Ispod šljunka nema zemlje, dake samo je šljunak. Paradajz se hrani vodom koja po principu plime i oseke ispunjava prostor u koji je sađen, ali tako da se voda sa hranjivim materijama ne zadržava duže nego što je potrebno da bi koren biljke mogao da diše, ali opet dovljno često, da bi hranjive materije mogle da budu dostupne biljci da nesmetano raste”, napisala je glumica pa dodala:

“Kod nekih je paradajz odavno zemtnuo plodove. Moj je još uvek mali i verovano će biti problema sa oprašivanjem i temperaturama koje dolaze, ali svaki pokušaj, pa i ovaj, ima kao posledicu još nešto: znanje i iskustvo, koje ima nemerljlvu vrenosti, posebno ako smo u mogućnosti da ih primenimo i prenesemo. Sorta paradajza je “Zlatna medalja” koja je inače žute boje, ali ostaje da vidimo u šta će da poraste”, poručila je ona.

Marija osim bašte ima i veliko stado ovaca, koje su joj obezbedile prihode, ali oko kojih ima dosta posla. Ipak, izgleda da joj težak rad na selu ne pada teško – naprotiv, Marija je radosna što svom detetu može da obezbedi zdravu hranu i što je porodica okružena prirodom i čistim vazduhom.

Izvor: glossy.espreso.co.rs