Mapa koja otkriva kako da isprovocirate ljude na Balkanu: Srbima ne diraj Teslu, Makedoncima poreklo – Hrvate nervira jedna tvrdnja

|

Na Tviteru je objavljena zanimljiva karta Evrope koja na šaljiv način pokazuje koje će rečenice najviše i najbrže isprovocirati pojedine nacije.
Objavu je komentarisao čak i Ilon Mask, rekavši da autori nisu puno pogrešili. Neki bi rekli da nije teško iznervirati Balkance, ali evo šta kaže karta, koje bi ih rečenice odmah izbacile iz takta.

Za Srbiju se navodi da bi rečenica “Tesla je Hrvat ili Amerikanac” izazvala žestoku raspravu. Bosance bi najviše isprovocirali da ih nazovete “turskim Srbima”, dok je nazvati ih “Srbima katolicima” uvreda za Hrvate. Za Slovence, prema duhovitoj mapi, uvreda je ako ih pitate “Da li je Slovenija zapadna Evropa ili Balkan?”.

Dovoljno bi bilo da Makedoncima kažete da su “izmišljeni ‘91”, dok Crnogorci iz nepoznatih razloga nisu prikazani na karti. Za Turski narod napisano je “Ne, vi se ne nalazite u Evropi”.

Što se tiče mediteranskih zemalja, “propala ekonomija” odnosi se na Grke, “pasta sa kečapom i separatizmom” na Italiju, a za Špance bi bila provokacija reći im da su “glasni i naporni”.

Izvor: blic.rs