“Luda Savka” iz Srećnih ljudi ponovo pred kamerama: Pogledajte kako glumica izgleda na pragu sedamdesete godine

|

Više od tri decenije je prošlo od poslednje epizode jedne od najpopularnijih domaćih serija koja je iznedrila pregršt glumačkih talenata, a jedan od najupečatljivijih likova svakako je Savka iz “Srećnih ljudi”. Igrala ju je glumica Aleksandra Nikolić koja je imala niz zapaženih uloga na seriji i filmu.

Savka iz “Srećnih ljudi” mamila je osmehe gledaocima koji su uživali gledajući je pomalo džangrizavu dok pokušava da svog muža Radojicu, vlasnika kafane kojeg je tumačio Milenko Pavlov, odbrani od raznih žena. Retko kad joj je to polazilo za rukom, pa smo često gledali scene u kojima ona besni, plače i histeriše, a njena uloga zasigurno nikoga nije ostavljala ravnodušnim.

Rođena Somborka pored pomenutog kultnog ostvarenja glumila je i u serijama “Portret Ilije Pevca”, “Ulica lipa”, “Grčki i latinski jezik”, kao i filmovima “Klip” i “Neko me ipak čeka”. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada, a za ulogu Ane Gutjar u predstavi “Švabica” dobila je Sterijinu i Vojvođansku nagradu.

Posle mnogo godina publika je opet imala prilike da je vidi u popularnim serijama „Jutro će promeniti sve“ i „Igra sudbine“, a sada i u kombinaciji TV novele i porodične serije “Zakopane tajne”, gde joj je pripala takođe vrlo zapažena uloga, pa nam je to prilika i da se uverimo da je Savka iz “Srećnih ljudi” i danas, na pragu sedamdesete, puna pozitivne energije, vedrine i entuzijazma.

Izvor: story.rs