U pustinji gaje krompir a mi ga uvozimo: Srbin uporedio cene u Emiratima i kod nas – Pogledajte koliko je tamo jeftiniji

|

Cena krompira drastično je skočila u marketima i prodavnicama, a mlade krompiriće za sada mogu priuštiti samo oni sa dubljim džepom. Iako je na pijacama malo bolja situacija sa cenom, reklo bi se da su cene veoma visoke samo kod nas. Osim toga, deluje da su one vrlo neopravdane.

Naime, na društvenim mrežama objavljeno je poređenje cena krompira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Srbiji. Na Tviteru je jedan Srbin okačio sliku iz njihovog marketa, i jednu iz našeg.

“Krompir, domaći. Leva slika UAE 87 dinara. Desna slika Srbija, jeftiniji 249,99. Navikoh da nas, Nemačka i Austrija postide cenama, ali ovo mi nekako previše. I boli”, napisao je autor objave.

Nakon njegovog tvita, počeli su da se ređaju komentari.

“Pa nije isto, to kod nas je mladi krompir, uvek je bio skuplji, prethodnih godina je išao i do 500 dinara”, napisao je neko.

“U pesku krompir lakše raste, ilovača tvrda”, konstantuje drugi Tviteraš. “Pa i naše jabuke zimus bile jeftinije dole nego kod nas”, primetio je neko. “Ove nedelje na Bajloniju jagode i krompir ista cena, u petak po 500, danas po 400 dinara”, napisao je jedan korisnik.

“Buy local” piše (u prevodu, kupujmo domaće). U prokletoj pustinji uzgajaju krompir a mi uvozimo, i to ovaj fensi oprani, da ne prljamo ruke dodatno”, zaključio je autor objave.

Izvor: kurir.rs