Lozničanka gestom oduševila Srbiju: Poklanja garerobu maturantima za proslavu, uz samo jedan uslov (FOTO)

|

Jedno od najlepših događaja u životu jeste matursko veče, za koji svako voli da se lepo obuče i kupi nove stvari, ali u današnjem vremenu nisu svi u mogućnosti da to i urade.

Zahvaljujući Suzani Bojić iz Loznice, koja je inače vlasnica lozničkog butika “Mis”, već desetak godina unazad, u ovo doba godine omogućuje da i maturanti koji su slabijeg materijalnog stanja, tog dana zablistaju na proslavi i uživaju sa svojim školskim drugovima.

U prethodnim godinama bi je najčešće neko od prijatelja i poznanika pitao da pomogne nekoj maturantkinji, koja finansijski slabije stoji, ali se to ove godine nije dogodilo.

Zato je Suzana na društvenim mrežama, na poslovnom i privatnom profilu, postavila objavu koja je raznežila sve.

“Bliže se mature, ovih godina smo imali molbe da pomognemo i obučemo neku maturantkinju pa smo već unapred znali ko je to, ove nam se još niko nije javio. Ako imate nekoga za koga znate da ne može da priušti novu garderobu za matursko veče slobodno nas kontaktirajte. Jedini uslov je da je dobro dete. Nikada i nigde nećemo objaviti ko je u pitanju.” – napisala je Suzana.

– Posle samo petnaestak minuta od njene objave usledio je prvi poziv, a naročito mi je drago što su se javljale profesorice maturanata srednjih škola, koje su inače znale njihovu finansijsku situaciju. Sa željom da pomogne javio se i jedan komšija iz susednog butika, a onda i frizerski i kozmetički saloni, pa i jedan butik veša, koji bi želeli da daruju svoje usluge. Zvala me i prijateljica iz Beograda, koja je spremna da plati opremanje jednog deteta za matursko veče, a ovdašnji stolar želi da pokloni džeparac maturantkinji – rekla je ona i još dodala:

– Odlučili smo da bude spremljeno više dece i trenutno ćemo obući šest devojčica i jednog dečaka, a nadam se da će ih biti još. Oni će od svih nas dobiti garderobu, frizure, šminkanje, sve što je potrebno da to veče zablistaju, kako bi bili zadovoljni i srećni. Naravno, odeću i obuću deci ne pozajmljujemo, već poklanjamo – rekla je Suzana, koja je takođe istakla da ne mora niko da zna da neka porodica, ili samohrana majka nije bila trenutno u situaciji da sve to kupi svom detetu.

Ona ovu “matursku akciju” praktikuje već desetak godina i zna da je podržala veći broj maturantkinja, ali ne zna tačno koliko što, kako je rekla, nije ni važno.

– Želim da deca budu spremna za taj značajan datum u njihovim životima, da ga pamte kao dragu uspomenu, da im finansijske teškoće ne pokvare taj dan i da sva budu u istoj poziciji. Hvala svim kolegama iz butika i salona, svima koji su se uključili da zajednički usrećimo tu decu – rekla je Suzana kojoj ovo nije jedino humano delo.

Ona voli da pomaže ljudima i životinjama, a čim čuje da je nekome potrebna neka pomoć, najpre sama sve proveri, pomogne prva pa pozove prijatelje da se priključe.

Pošto voli da pomaže, nastaviće to da radi i dalje, i nada se da ćemo se svi potruditi da bude sve manje potrebe za pomoć i da će jednoga dana porodica svakog maturanta biti u prilici da ga sama opremi onako kako želi.

Dok dođu ti dani, tu je Suzana, žena velikog srca, koja će da omogući da se svi maturani obuku najlepše i svima to bude dan koji će im kada ga se sete izmamiti veliki osmeh na lice.

Izvor: kurir.rs