Kragujevčani o ocu napuštene bebe: “Taj čovek nikada nije sišao da vidi dete” – Za majku nemaju opravdanja

|

Na sam pomen slučaja o napuštenoj bebi o kome bruji cela Srbija, Kragujevčani reaguju uzdasima, spuštanjem glave i tužnim pogledima. Kolica bebice i dalje stoje u ulazu zgrade gde je živela sa majkom i to je verovatno najtužnija slika Kragujevca ovih dana.

“Niko ne zna šta s njima da radi. Sve je ovo jako tužno. Treći put već ostavlja jadnu bebu. To je vanbračno dete sa čovekom koji ovde živi sa drugom ženom. Taj čovek nikada nije sišao da vidi dete”, kaže jedan komšija za Telegraf.

Kako kažu, ne mogu da shvate šta jednu majku natera da tako surovo napusti dete.

“Kakva osoba može da ostavi dete na hladnoći. I to ne jednom. Jeste mlada, ali opet, to ne može da bude opravdanje”, kažu stanari zgrade.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik Miloš Sečivanović, kada se sa sestrom i drugaricom vraćao iz teretane. Ovaj student iz Čačka koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa, majka je danas na saslušanju svoj postupak objasnila teškom materijalnom situacijom. Beba je zbrinuta tako što joj je pronađena urgentna hraniteljska porodica, a majci je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Izvor: telegraf.rs