Ko neće moći da se prijavi za 5.000 dinara: Ministar Mali rešio nedoumice – Najavio tačan datum kada kreće isplata

|

Ministar finansija Siniša Mali danas je na zvaničnom profilu na Instagramu odgovarao na pitanja o novoj pomoći mladima u iznosu od 5.000 dinara. Ministar je napisao da će se prijava odvijati od 1. do 15. decembra 2022. godine, elektronski, preko portala Uprave za trezor.

Siniša Mali je u odgovoru na pitanje kada će početi isplata napisao da će 5.000 dinara početi da leže na račune mladih od 16. decembra.

On je takođe napomenuo da moraju da se prijave svi koji ispunjavaju uslove, osim primaoca novčane socijalne pomoći i lica u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu. To praktično znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Za ovaj novac treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prva dva kruga, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi ili drugi put pomoć a još nemaju 30 godina, sada po automatizmu dobiti i 5.000 dinara.

Izvor: kurir.rs