Kamere snimile nestalog Srbina: Sestra Radovana koji je nestao u Grčkoj otkrila nove detalje – Poslednji put je viđen ovde

|

Radovan Juričić (44) iz Kikinde nestao je u Grčkoj 29. maja, a njegova porodica se veoma teško nosi sa neizvesnošću, rekla je njegova starija sestra Dijana Juračić. Ona je takođe navela da su ga kamere snimile dok se u Atini ukrcavao na brod za Kos.

“Tu informaciju su nam potvrdili zvaničnici naše ambasade u Grčkoj, sa kojima smo i dalje u kontaktu. Kamera na brodu definitivno je Radovana snimila. Vidi se dok se ukrcavao i čekirao kartu. Međutim, ne vidi se njegov izlazak sa broda jer tada kamere snimaju putnike otpozadi, pa istražitelji nisu utvrdili da li je Radovan među osobama koje su se iskrcale. Ni njegov kum nema novih informacija, on je takođe Kikinđanin, a Radovan je i ranijih godina odlazio kod njega da radi. Bratu je ovo bio treći odlazak”, kaže Dijana.

Ona je rekla da ih izjeda strašna neizvesnost i da se skoro nikome više ne javljaju. “Cenimo što mediji sa velikim interesovanjem prate Radovanov nestanak u Grčkoj, ali mi više, verujte, nemamo ništa novo da kažemo. Da imamo, sigurno bi to saoštili. Najteže je Dragani, Radovanovoj supruzi, koja je sama sa dvoje dece. Ona se više nikome ne javlja. Sve ovo već predugo traje… Sve sporo ide… Nažalost, nemamo ništa novo da kažemo”, iskrena je Dijana.

U potragu za nestalim Srbinom uključene i grčka i srpska policija ali i Interpol. “Koliko smo čuli, danas će se emitovati jedna poznata emisija u Grčkoj, u kojoj će biti reči i o slučaju moga brata. Apel u Grčkoj je upućen svima, ali nema pomaka. Otkako su se Radovan i Dragana poslednji put telefonom čuli u ponedeljak, 29. maja, više o njemu ništa ne znamo”, kaže Dijana.

Izvor: mondo.rs