Još sutra uživajte u toplom vremenu: Već od četvrtka mraz, a zna se i kakav će biti vikend

|

Meteorolog Đorđe Đurić na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je najnoviju vremensku prognozu prema kojoj nam je ostao još jedan dan lepog vremena za ovaj period. Đurić je najavio da će vreme do četvrtka u Srbiji biti stabilno, a da potom sledi zahlađenje.

Takođe je naveo da će nam do kraja januara vreme biti u skladu sa kalendarom.

“U Srbiji je juče kratkotrajno oslabio uticaj snažnog anticiklona. Hladni front prešao je sinoć preko Srbije sa severa prema jugu. Doneo je kišu, planinama sneg, ali značajnijih padavina nije bilo. Jak severozapadni vetar račistio je i atmosferu od zagađujućih čestica. Pod uticajem ovog anticiklona u prizemlju, u Srbiji će do četvrtka biti stabilno”, napisao je Đurić na Fejsbuku.

Meteorolog je otkrio i kakvo nas vreme očekuje u narednim danima.

“U četvrtak nakon suvog i hladnog jutra sa mrazom, tokom dana toplije, ali sa severa se očekuje i povećanje oblačnosti. Posle podne i uveče sa severa će preko Panonske nizije uslediti prodor hladnog fronta i on će prvo severnim, a tokom večeri i ostalim predelima Srbije doneti jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, koja će tokom večeri i noći preći u susnežicu i sneg”, napisao je Đurić, a zatim izneo prognozu vremena za vikend.

“U petak i tokom vikenda na severu Srbije biće suvo i to uglavnom na području Vojvodine, ponegde sa slabim snegom, dok se u ostalim predelima Srbije očekuje oblačno, povremeno sa snegom. Ne očekuju se značajnije snežne padavine i palo bi jedan do 10-tak centimetara snega u nižim i 5 do 15 centimetara u višim predelima, a jak severozapadni vetar u brdsko-planinskim predelima mogao bi da stvara snežne nanose, smetove i vejavicu.

U jutarnjim časovima očekuje se mraz. Maksimalna temperatura u petak od nula do tri stepena, a tokom vikenda od -2 do dva stepena. Za vikend se ponegde očekuje ledeni dan, što praktično znači da temperatura neće preći nulu.

Izvor: espreso.co.rs