Još 17 opština u Srbiji deli vaučere za grejanje: Pogledajte ko, gde i kako može da se prijavi za pomoć od 15.000 dinara

|

Opštine u Vojvodini su nedavno počele sa dodelom energetskih vaučera najugroženijim građanima. Među prvima su to uradile Sremska Mitrovica, Ruma i Sombor. Posle sednice koja je održana u sredu pokrajinska vlada donela je odluku da za još 3.330 građana u 17 vojvođanskih opština budu obezbeđeni ovi vaučeri. Iznos jednog vaučera biće 15.000 dinara.

Prijave se podnose do utroška sredstava, a najkasnije do 17. novembra. Pored subvencije biće moguća i refundacija troškova nabavke ogrevnog drveta, mazuta i uglja.

Sremska Mitrovica je prvi grad u Srbiji koji je uveo “energetske vaučere” građanima. Njihova vrednost iznosiće najviše 10.000 dinara, a ko ima pravo na korišćenje odlučiće će stručna komisija.

Grad Sombor će ove grejne sezone socijalno ugroženim sugrađanima dodeliti energetske vaučere u iznosu od po 15.000 dinara. Rok je produžen pa Somborci mogu da se prijavljuju do utroška sredstava. Potrebna dokumentacija dostavlja se Centru za pružanje usluga sojialne zaštite grada Sombora.

Građani Rume takođe dobijaju energetske vaučere, ali za to treba da ispune određene uslove. Treba da imaju prebivalište na teritoriji rumske opštine i da ukupni mesečni prihod i primanja po članu domaćinstva ne prelaze 25.000 dinara.

Izvor: blic.rs