Jeziv detalj na uglu kod “Ribnikara, policija zbog ovoga odmah reagovala: Danas četrdesetodnevni pomen tragično stradalima (FOTO)

|

Ispred Osnovne škole na Vračaru gde je pre 40 dana dečak (13) iz očevog pištolja, koji je ukrao iz sefa, ubio svojih osam drugarica, druga i čuvara škole D. V., okupljaju se građani koji su došli da u miru i tišini još jednom odaju pomen tragično stradalima.

Inspektori, policija i ekipe Hitne pomoći se nalaze oko zgrade, a ispred ulaznih vrata škole postavljena je školska klupa na kojoj je beli venac, belo cveće i veliki ram sa forografijama deset nastradalih. Plišane igračke kojih ima na desetine poređane su po prozorima škole, poneka knjiga, ikona, ali i zastava Srbije.

– Jadni smo mi šta smo dočekali da sahranimo mlade ljudi koji su tek počeli da žive – zakukala je jedna baba koja je došla da zapali sveću.

Iznad zapaljenih sveća drugari stradalih zalepili su plakate na kojima piše “živite” uz brojne tužne poruke.

– Pamtićemo vas zauvek, vi ste među nama i nikad vas nećemo zaboraviti – jedna je od poruka na plakatu.

Jedna baka prišla je pognute glave školskoj klupi gde je bila zajednička slika stradalih i pomilovala je, a potom zapalila veću.

– Došla sam da odam počast ovim malim anđelčićima koji su stradali. Nema reči utehe, čini mi se da je polako sve zatajiLo, a životi tih malih anđela se više ne mogu vratiti. Što je najgore ovo je tužno vreme za sve, za prosvetu, ma za sve – rekla je neutešna baka iz Krnjače koja je došla na četrdesetodnevni pomen.

Inače, sraman i jeziv detalj koji se nalazi na uglu ulice gde je škola u kojoj se dogodio nezapamćeni masakr tog 3.maja jeste kačket i metak koji je ostavljen na kačketu.

Policija je odmah reagovala i obavestila nadležne o tom događaju.

Izvor: kurir.rs