Jelenu Trikić pamtimo kao “Majku hrabrosti”: Njen sin Nikola danas ima 10 godina – Pogledajte gde i sa kim živi (VIDEO)

|

Jelenu Trikić iz Drvara javnost pamti kao Majku hrabrosti koja je odbila lečenje kako bi mogla da rodi sina. Živela je samo 39 dana nakon porođaja. Iza nje je ostao sin Nikola.

“Sećam se da je bio Đurđevdan kada su došli kod nas. Jelena mi je tada rekla da je trudna, da ću postati baka. Bila sam srećna,” sa setom u glasu priča Jelenina majka Milkica i dodaje:

“U trenutku kada je ostala u drugom stanju, ona je bila u potpunosti zdrava. Mislila sam da ćemo biti srećni”, kaže njena majka. Jelena je bila u šestom mesecu trudnoće kada su počeli njeni zdravstveni problemi.

“Videla sam da nešto nije u redu. Samo je spavala.”

Sa knedlom u grlu, priča njen muž Goran o prvim simptomima bolesti:

“Saopštili su šta je i rekli su da apsolutno nema nade.”

Doktori su joj predložili da krene sa terapijom, ali bi morala da se “reši” bebe, što Jelena nije htela ni da čuje. Čvrsto je bila rešena da rodi sina, i to joj je dalo snagu da nekako iznese trudnoću. Rodila je dete prevremeno, a 39 dana nakon porođaja napustila je ovaj svet.

Njen sin Nikola danas ima deset godina. Otac se oženio kada je dečak imao tri godine, a sada je porodica bogatija za još jednu devojčicu. Kaže da mu mama stalno nedostaje i da svaki dan nacrta nešto svojoj mami. Često crta kako je sa njom kod kuće i kako se igraju.

“Sve što radimo danas moramo biti odlučni i hrabri”, kaže Nikola prisećajući se majke.

Izvor: stil.kurir.rs