Jeftinije gorivo za penzionere: Najstariji će imati još jednu pogodnost u vožnji i popuste u oko 600 kompanija

|

NIS je odlučio da se pridruži akciji sa penzionerskim karticama, te će najstarijim sugrađanima odobriti popust od jedan do tri dinara po litru goriva u zavisnosti od vrste, a sporazum sa Putevima Srbije omogućava smanjenje cene putarine za tri odsto za penzionere, najavio je Siniša Mali, ministar finansija.

“U Amanu, sa kojim je takođe potpisan sporazum, nude do 10 odsto popusta na svoj asortiman. Do danas su potpisani ugovori sa 16 preduzeća koja su se uključila u akciju Penzionerska kartica, a broj firmi i institucija koje su podržale ovu akciju, koja penzionerima omogućava da jeftinije dolaze do određenih proizvoda i usluga premašio je 600”, otkrio je Mali.

Skoro 870.000 penzionera se prijavilo za dobijanje penzionerskih kartica, a mnogi ih već podižu u filijalama Fonda PIO, a do 1. oktobra biće gotove kartice svih koji su se prijavili.

Pored ostalih, akciji su se priključila i tri doma za stare, Akvaten, kompleks i dom za stare Alibunar, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Sveti Trifun“ iz Beograda, i više medicinskih ustanova i banja.

Takođe i očna kuća Albert Beograd, Dijagnostički centar Albert Beograd, Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda iz Melenaca, Milennium Medical Centar, Vranjska banja, te Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Junaković Apatin i Gamzigrad, iz Zaječara kao i Atomska banja Gornja Trepča.

Izvor: kurir.rs