Izvršitelji iseljavaju celu zgradu na Vračaru: 13 porodica ne zna gde će – “Tu smo, čuvamo stanove i strepimo”

|

Dolazak izvršitelja i iseljavanje 13 porodica, odnosno cele zgrade na Vračaru u Južnom Bulevaru 90, zakazan je za danas u 10 sati. Nešto pre ispred zgrade je došla policija, a okupio se i veliki broj stanara. Prisutne su i brojne novinarske ekipe.

Izvršitelji su došli nešto posle 10 sati, ali su stali preko puta zgrade.
Poslednji pokušaj iseljenja ovih porodica bio je 29. juna, kada je odloženo.

Marko Živić, predsednik kućnog saveta, kaže da u zgradi živi čak 36 dece.

“Vidimo rešenje jedino u ročištu ove godine, čekamo ga od aprila, nismo dobili ni pripremu. Mi nemamo gde, poginućemo, nećemo napustiti naše domove”, poručuje predsednik kućnog saveta ispred zgrade gde su se okupili stanari i gde čekaju epilog.

Kako je poručio, danas “očekuju da odbrane svoje domove”.

“Neka dođe i više policije, nas je mnogo više nego prošli put”, ističe Živić.

Na pitanje kako su stanari živeli poslednja četiri meseca, od prethodnog puta kada je došla izvršiteljka, Živić kaže da su uznemireni, te da nigde nisu išli preko leta.

“Tu smo, čuvamo stanove i strepimo”, rekao je on.

Kako prenose mediji sa lica mesta, policija je otišla nešto pre 10.30 sati.
Ni izvršiteljka sa svojom pratnjom više se ne nalazi preko puta zgrade, ali plato ispred ulaza još uvek niko ne napušta, ni stanari, ni advokati, ni mediji, i niko zna šta se dalje dešava.

Stanari strahuju da će se izvršitelji vratiti kada se raščisti gužva ispred zgrade.

Tokom prethodnog dolaska izvršitelja, ispred zgrade su se okupili stanari, ali i građani, a na licu mesta bili su i policajci. Izvršiteljka je tada na adresu došla u pratnji trojice policajaca, a kako je tada obećala “doći sa većom grupom policajaca idući put”.

Na toj adresi živi čak 13 porodica, a stanari i dalje strepe za svoju sudbinu. Jedan od investitora i stanara Slobodan Premović rekao je tada da problem datira od 2013. godine. Prošli put su ispred zgrade bili i članovi organizacije “Krov nad glavom”, a oni su tu i danas.

Izvor: kurir.rs